ac4d2a6e-d48a-444b-92ed-6f53b3d661fb.JPG
Organic Food Badge 2
Wheelbarrow

wie zijn wij?

100% Nautral 3
100% Nautral 3

 

Frank en Jessica

Wij voelen ons wereldburgers die een eigen plek willen bouwen om steeds weer thuis te komen. Daarbij geven we de natuur graag een hoofdrol binnen en buiten ons huis.  


Jeroen

Groene omgeving geeft me rust. Landschap herstellen samen met mede-erfbewoners is prachtig. Er ieder seizoen van kunnen genieten is geweldig.


Gonny

Genieten van rust en ruimte, wandelen in de omgeving, bewonderen van maan en sterren enz is wat ik fijn vind. Ik droom van IJslandse paardjes in de wei.

Als initiatiefnemers zijn wij een groep van drie huishoudens, in totaal 4 personen. We hebben allemaal een passie voor de natuur en voor duurzaamheid. We zijn van eenzelfde leeftijdscategorie, we zijn werkzaam in verschillende werkgebieden. We zijn eigen en daarmee aanvullend; we erkennen elkaars kwaliteiten en genieten daarvan. 

Wat ons bindt is ons prachtige project. We willen allemaal graag buiten leven als onderdeel van de natuur. Tevens vinden we het belangrijk dat we stil staan bij de impact op onze leefomgeving. We willen een voorbeeld zijn van een nieuwe en duurzame, dat betekent met respect en ook sociaal, manier van leven.

Onze visie

B37B2067-490B-4703-8149-1726EE079134_edi
ac4d2a6e-d48a-444b-92ed-6f53b3d661fb.JPG
97dc7f6a-8377-41fc-b36a-8239112aef44.JPG
Gonny Tomassen

Ik ben moeder van 3, oma van 4, vriendin van velen... rijk!

Sinds 10 jaar woon ik in Lettele nadat ik de meeste jaren van mijn leven in Deventer heb gewoond. Wat geniet ik daarvan! De rust en de donkerte, de ondergaande zon en de sterren, het is allemaal bijzonder.

Ik ben docent bij Saxion en werk met jonge en oudere studenten. Ik ben oprecht en direct. Binnen het project breng ik helderheid en verse soep. Bovenal houd ik van spelen!

Frank & Jessica Leenen

Jessica is Montessori leerkracht in Deventer, Frank is tropisch landbouwkundige en geeft cursussen en advies aan bijenhouders. Wij vinden dat het delen van ruimte en mogelijkheden bijdraagt aan een mooiere wereld die we willen doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen. Wij genieten van grote en kleine natuur en zijn het liefst buiten. Met passie bouwt Jessica aan verbinding tussen mensen op ons erf, Frank bouwt met beide handen mee aan een duurzame, groene omgeving.

Jeroen Ex

Ik ben geboren en getogen in Raalte. 

Na 25 jaar in het buitenland werkzaam te zijn geweest als tropisch bosbouwkundige, kom ik in mijn geboortestreek weer thuis. Met inbreng van mijn zorgvuldigheid samenwerken aan een wooninitiatief op deze bijzondere locatie is een unieke kans. Natuur- en landschapsherstel  zie ik als uitdaging, Het terrein houdt wat mij betreft niet op bij onze perceelgrens. Ik wil sociaal betrokken zijn, ook bij de grotere gemeenschap van Lettele.

We willen samen wonen met behoud van privacy en ruimte voor iedereen. We realiseren ons dat we sàmen verder komen dan alleen. Toekomstgericht leven en wonen is dan het mooist met verschillende mensen, want diversiteit verrijkt.  Duurzaamheid, delen, omgevingsbewustzijn en betrokkenheid met de mensen om ons heen zijn onze kernwaarden. We willen deze kernwaarden op alle vlakken laten terug komen binnen Buitendelen.

Duurzaamheid willen we uitdragen in de breedste zin van het woord. Natuurlijk willen we op een duurzame manier bouwen en de huizen voorzien van energie. Daarnaast willen we waarde toevoegen, natuur behouden en biodiversiteit vergroten.

We willen met elkaar delen waar het kan en op deze manier de druk op onze omgeving en de aarde verminderen. We doen dit met behoud van privacy. We willen onze voetafdruk verkleinen en de zorg voor het terrein gezamenlijk dragen.

 

De omgeving speelt een belangrijke rol binnen BuitenDelen. Wij als bewoners zijn graag betrokken bij de omgeving, het dorp en de gemeenschap. Goed noaberschap staat bij ons centraal. 
 

River