top of page
ac4d2a6e-d48a-444b-92ed-6f53b3d661fb.JPG

Als initiatiefnemers zijn wij een groep van drie huishoudens, in totaal 4 personen. We zijn van eenzelfde leeftijdscategorie, werkzaam in verschillende gebieden. We zijn eigen en daarmee aanvullend; we erkennen elkaars kwaliteiten en genieten daarvan. 

 

Wat ons bindt is ons prachtige project. We willen allemaal graag buiten leven als onderdeel van de natuur. Tevens vinden we het belangrijk dat we stil staan bij de impact op onze leefomgeving. We willen als project een voorbeeld zijn van een nieuwe en duurzame, dat betekent met respect en ook sociaal, manier van leven.

wie zijn wij, de bewoners van Buitendelen?

Frank en Jessica

Wij voelen ons wereldburgers die een eigen plek bouwen om steeds weer thuis te komen. Daarbij geven we de natuur graag een hoofdrol binnen en buiten ons huis.  

 

Esther en Daan

Elke keer dat we het erf oprijden worden we rustig. Buitenaf wonen is altijd een wens geweest, fijn dat we dit met anderen kunnen delen op een duurzame manier

Jeroen

Groene omgeving geeft me rust. Landschap herstellen samen met mede-erfbewoners is prachtig. Er ieder seizoen van kunnen genieten is geweldig.

 

Freerk en Janny

Voor ons is BuitenDelen een geschenk. Beiden wonen we graag in de natuur. Freerk tuiniert en klust buiten en Janny verwerkt het tot heerlijke gerechten met en voor onze buren.

 

Gonny

Genieten van rust en ruimte, wandelen in de omgeving, bewonderen van maan en sterren enz is wat ik fijn vind. Ik droom van IJslandse paardjes in de wei.

Anneke en Frank

De Randstad uit, de natuur in. Het is heerlijk om lekker rond te scharrelen op het erf en in de boerderij en met elkaar voor het groen te zorgen.

 

Kim en Roelof

Samen met anderen zorgen voor eten uit eigen moestuin, kruidentuin, boomgaard, een mooie plek om te wonen en er zijn voor de buren als dit nodig is.

Manniëlle & Omer en Fijs

(zonder fotot)

Alle bewoners van het erf stellen zich voor:

IMG_1904.jpg
Freerk & Janny Hoeksema
B37B2067-490B-4703-8149-1726EE079134_edi
Gonny Tomassen
ac4d2a6e-d48a-444b-92ed-6f53b3d661fb.JPG
Frank & Jessica Leenen 
97dc7f6a-8377-41fc-b36a-8239112aef44_edited.jpg
Jeroen Ex
20211120_084642.jpg
Esther Kemna & Daan v Riet
image001.jpg
Anneke van der Giezen & Frank van de Berg
Kim en Roelof afbeelding_edited.jpg
Kim van den Berg &. Roelof Begemann

Janny is geboren en getogen in Amsterdam e.o., Freerk in de Achterhoek. Samen wonen we meer dan 40 jaar in de nabijheid van de IJssel en hebben er wortel geschoten. Janny werkte in de verpleging en Freerk in de zorg en het onderwijs. Als 70-plussers kunnen we nu blijven wonen in Lettele. In de ons bekende omgeving en in een kleiner en duurzaam huis met de mogelijkheid om onze 5 kinderen met partners en onze kleinkinderen te ontvangen. Zeg maar BuitenDelen in het kwadraat.

Ik ben moeder van 3, oma van 4, vriendin van velen... rijk!

Sinds 2012 woon ik in Lettele nadat ik de meeste jaren van mijn leven in Deventer heb gewoond. Wat geniet ik daarvan! De rust en de donkerte, de ondergaande zon en de sterren, het is allemaal bijzonder.

Ik ben docent bij Saxion en werk met jonge en oudere studenten. Ik ben oprecht en direct. Binnen het project breng ik helderheid en verse soep. Bovenal houd ik van spelen!

Jessica is Montessori leerkracht in Deventer, Frank is tropisch landbouwkundige en geeft cursussen en advies aan bijenhouders. Wij vinden dat het delen van ruimte en mogelijkheden bijdraagt aan een mooiere wereld die we willen doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen. Wij genieten van grote en kleine natuur en zijn het liefst buiten. Met passie bouwt Jessica aan verbinding tussen mensen op ons erf, Frank bouwt met beide handen mee aan een duurzame, groene omgeving.

Ik ben geboren en getogen in Raalte. 

Na 25 jaar in het buitenland werkzaam te zijn geweest als tropisch bosbouwkundige, kom ik in mijn geboortestreek weer thuis. Met inbreng van mijn zorgvuldigheid samenwerken aan een wooninitiatief op deze bijzondere locatie is een unieke kans. Natuur- en landschapsherstel  zie ik als uitdaging, Het terrein houdt wat mij betreft niet op bij onze perceelgrens. Ik wil sociaal betrokken zijn, ook bij de grotere gemeenschap van Lettele.

Esther is een boerendochter met wortels in Twente en Salland. Ze werkt als adviseur ruimtelijke ordening en is graag buiten. Daan houdt van vogelen, werkt in het onderwijs en is brandweerman. We hebben elkaar ontmoet in onze studententijd in Utrecht. Nu kiezen we ervoor om te wonen in rust en groen, terwijl we de drukte op kunnen blijven zoeken. Buitenaf wonen is altijd een wens geweest, fijn dat we dit met anderen kunnen delen op een duurzame manier.

Wij zijn Frank en Anneke, vader en moeder van 2 volwassen dochters en beiden werkzaam bij de overheid. We hebben een gezellig sociaal leven met veel vrienden en familie en verlangen ook naar natuur, rust en ruimte. In Lettele elke dag daarvan kunnen genieten is een wonder en geeft ons veel plezier. Dat we dit met deze leuke bijzondere mensen gaan doen, is een groot cadeau én een avontuur.
 
Kim is opgegroeid op het Friese platteland en is leraar op een Vrijeschool. Roelof komt uit Enschede en werkt als trainer en kwaliteitsmedewerker. We hebben twee volwassen kinderen. We hadden een volkstuin met veel dracht- en waardplanten voor de vele insecten die in de tuin leven, waaronder onze honingbijen. We houden van tuinieren, buiten zijn, wandelen en houtbewerken. We kijken er naar uit om dit op het erf in Lettele te blijven doen en om samen met onze buren zorg te dragen voor het hof.

We willen samen wonen met behoud van privacy en ruimte voor iedereen. We realiseren ons dat we sàmen verder komen dan alleen. Toekomstgericht leven en wonen is dan het mooist met verschillende mensen, want diversiteit verrijkt.  Duurzaamheid, delen, omgevingsbewustzijn en betrokkenheid met de mensen om ons heen zijn onze kernwaarden. We willen deze kernwaarden op alle vlakken laten terug komen binnen Buitendelen.

Duurzaamheid willen we uitdragen in de breedste zin van het woord. Natuurlijk willen we op een duurzame manier bouwen en de huizen voorzien van energie. Daarnaast willen we waarde toevoegen, natuur behouden en biodiversiteit vergroten.

We willen met elkaar delen waar het kan en op deze manier de druk op onze omgeving en de aarde verminderen. We doen dit met behoud van privacy. We willen onze voetafdruk verkleinen en de zorg voor het terrein gezamenlijk dragen.

 

De omgeving speelt een belangrijke rol binnen BuitenDelen. Wij als bewoners zijn graag betrokken bij de omgeving, het dorp en de gemeenschap. Goed noaberschap staat bij ons centraal. 
 

River
bottom of page