IMG_2608_edited.jpg

HEt erf

Het erf is 3,7 hectare groot. Op dit moment staan er op het erf twee schuren, een originele boerderij uit 1902 met aangrenzend een oude paardenstal, een hooiberg en een kleine kapschuur. 

 
Er bevinden zich verschillende fruitbomen op het erf. Het merendeel van de kavel is momenteel grasland.

Aan de zuidzijde van het erf loopt de Soestwetering die het erf scheidt van het aangrenzende grasland.
Aan de westzijde en dwars over het erf bevinden zich twee houtsingels.
Het erf ligt aan een doodlopende weg die toegang biedt aan een nog verder gelegen boerderij. 

Erf%20satteliet%20foto_edited.jpg
Erf%20satteliet%20foto_edited.jpg
Erf%20satteliet%20foto_edited.jpg

De nieuwe bebouwing

De bestaande boerderij wordt gesplitst in twee woningen. Het voorhuis heeft een royale tuin op het zuidoosten. Het achterhuis heeft eveneens een tuin en is zuidwest georiënteerd.

De aangrenzende paardenstal wordt verbouwd tot algemene ruimte. Deze ruimte gaat ingericht worden voor gemeenschappelijk gebruik van de bewoners. Er zal een grote grote keuken in geplaatst worden. Deze ruimte zal dienst gaan doen als ontmoetingsplek en kan natuurlijk door iedereen gebruikt worden.
Op de bovenverdieping zullen gastenkamers gecreëerd worden.

De twee schuren worden gesloopt en hier worden geschakelde duurzame schuurwoningen gebouwd. De eerste rij bestaat uit twee woningen. De tweede rij zal uit vier woningen bestaan. Deze woningen zullen hun eigen energievoorziening krijgen en worden met vooral natuurlijke materialen gebouwd. We kiezen hierbij voor houtskeletbouw. De bestaande boerderij kan op termijn ook aangesloten worden op de eigen energievoorziening. 

 

De kleine kapschuur zal vergroot worden en dienst gaan doen als fietsen- en multi-functionele schuur.

 

De hooiberg wordt vervangen door een steltenberg. Deze gaat onder andere dienst doen als hobbyschuur.

Belangrijk is dat het de plek het uiterlijk houdt van een Sallands boerenerf en hierdoor mooi in de omgeving past.

Plan Buitendelen.png

De groene inrichting

Ongeveer 3,2 hectare van het perceel wordt niet bebouwd. 2 hectare van deze grond zal aangelegd worden als fauna- en kruidenrijk grasland in het beekdal.

Aan de oostzijde van de boerderij wordt een nieuwe boomgaard aangeplant met hoogstam fruit- en notenbomen. Tevens zal aan de westzijde van het erf 200m2 nieuwe struiken worden aangeplant. De aanplant is met inheemse soorten.

De bestaande sloten worden ruim uitgerasterd waardoor er veel nieuwe natuur kan ontstaan in de vorm van houtsingels, heggen en hagen.

Er wordt een plas-dras zone ontwikkeld aan de zuidzijde van het erf. Deze plas-dras zone zal de waterhuishouding van het erf ondersteunen en middels kikkerpoelen een leefgebied creëren voor verschillende dier- en plantensoorten.

Op het erf worden een walnoten-en lindenboom geplant.

Er zal ook een grote moestuin en bloementuin aangelegd worden met verschillende soorten groenten, fruit en inheemse bloemen en kruiden. Dit zullen een plek zijn waar we kunnen samenwerken en ontmoeten.

Flower Field
Picking Strawberries
Cherry Blossoms